Műszaki utasítások

NYOMTATÁSI ANYAGOK ELŐKÉSZÍTÉSÉRE ÉS GYÁRTÁSI ALAPSZABVÁNYOKRA VONATKOZÓ ELŐÍRÁSOK

Annak érdekében, hogy biztosak legyünk abban, hogy a PDF-ek megfelelően előkészültek, szeretnénk frissíteni a róluk szóló útmutatókat az előállításukról és a küldési módjukról. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy megértést nyerjen az előkészület jelentősége a termék előállítási láncának részeként, mert a minőségi előkészület nemcsak jó nyomatot jelent, hanem a termék minőségi előállítását is minden más fázisban.

Monitor kalibrálása

Elsősorban nagyon fontos, hogy a munkakörnyezeted felkészülve legyen a nyomdai előkészítés előállítására, vagyis, hogy a monitor megfelelően kalibrálva legyen, és hogy a nyomtatási alapra vonatkozó ICC profil legyen kiválasztva az előkészület feldolgozásához. Ellenkező esetben a monitoron látható színek nem fognak megfelelni a nyomatnak. A"Rotografika" nyomdában használt ICC profilokat nem szükséges a PDF-be felvenni. Azok csak a monitor számára szolgálnak előkészület emulációjának megfelelő alapon.

Szabványok alkalmazása és próbanyomatok készítése

A "Rotografika" nyomda termékgyártási folyamatában az ISO 12647 standardot követi, amelyet a német grafikai technológiai kutatóintézet, a FOGRA adott ki "PSO - Process Standard Offset" néven. Az "FograCertContractProofing" szertifikált próbák előállítási standardja is elfogadott, amelyet hazánkban "beszt prufok"-nak neveznek, és minden ügyfél számára előállítható. A beszt prufok a lehető leginkább hasonlítanak a nyomtatásra kerülőre, így a tervező számára útmutatást nyújtanak, és az ügyfél jóváhagyása után a nyomdagépnek is útmutatást nyújtanak. Ha a gépen nincsenek beszt pruf nyomtatási útmutatók, a nyomtatás előre meghatározott standard hozamokkal történik. Nagyon fontos megjegyezni, hogy a nyomdai gépek asztalainak világítása is az ISO 12647 standardnak megfelelően van beállítva, és nappali fényt imitál. További információ a www.fogra.org weboldalon.

 Megjelenítés különböző típusú fényekben. A 2016-os németországi DRUPA vásáron bemutatott bemutató

 

Elektronikus jóváhagyás

Az összes ügyfelünknek lehetőséget kínálunk az oldalak elektronikus jóváhagyására az interneten keresztül. Ha érdeklődik, a CTP operátorainktól elérheti a hozzáférési paramétereket és utasításokat. Az utasításokat maga is letöltheti az alábbi weboldalon: https://apogee.agfa.net/Resources/Help/WebApproval-10.0-OLH-en-US/index.html

Az elektronikus jóváhagyásra egy modern és nagyon egyszerű programban van lehetőség, amelyet a világszerte ismert Agfa gyártó biztosít.

Anyagformátum

A "Rotografika" nyomdában csak PDF formátumú dokumentumok használhatók. Minden más figyelmen kívül lesz hagyva és nyomtatási előkészületekben nem fogják használni. A PDF verziójának 1.3-nak kell lennie (Acrobat 4.0 kompatibilis). Ha valamilyen okból más verziójú PDF-t kell használni, ajánljuk a 1.6 vagy 1.7 verziók használatát. A PDF verziója nem befolyásolja a feldolgozott előkészület minőségét, csak azzal kapcsolatos, hogyan van beállítva a PDF dokumentum, és a RIP-el, ahol a PDF dokumentum később nyomtatásra kerül. Kérjük, hogy egy dokumentum egy oldalt tartalmazzon, hogy elkerüljük a montázs és az eventualitásos oldalváltoztatások során fellépő hibákat. Az export opció használatát javasoljuk a PDF dokumentumok előállításához. A postscriptből való előállítás csak akkor alkalmazható, ha az exportból nem lehetséges, vagy más problémák miatt.

Felbontás és nyomtatási minőség

A minőségi nyomtatáshoz a fényképek felbontása 300 dpi-nek kell lennie. A minőségi nyomtatás eléréséhez elfogadható legkisebb felbontás 140 dpi, a legnagyobb 600 dpi. Az 140 dpi alatti felbontás nem elfogadható a minőségi nyomtatáshoz, míg a 600 dpi feletti felbontás megkérdőjelezheti a RIP szoftver helyes működését, és általában a nyomtatási szétválasztás előállításának lehetőségét is. Az 1-bit fényképek felbontása nem haladhatja meg a 2400 dpi-t.

Fix számú képpont megjelenítése a különböző felbontásokhoz viszonyítva

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..